Analyse Club-PSG: Een man van de match kiezen, moet dat wel na zo'n wedstrijd?

Club-PSG: Een man van de match kiezen, moet dat wel na zo'n wedstrijd?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na elke wedstrijd wordt er nogal graag een man van de match aangeduid. Volgens de officiële kanalen van de UEFA was dat Noa Lang.

Volgens de onofficiële kanalen van Voetbalkrant was het heel lastig om een man van de match aan te duiden. En ook voor het immer strenge L'Equipe was er geen uitgesproken man van de match.

Twee spelers kregen van de Franse sportkrant een 7/10: Charles De Ketelaere en Noa Lang. De Brugse youngster speelde een geweldige partij als aanvalsleider. Met momenten waanden De Ketelaere en Lang zich opnieuw in de Jupiler Pro League en dartelden ze over het veld alsof er geen wereldsterren tegenover hen stonden.

Maar ook in de linies daarachter gaven ze niet thuis bij Blauw-Zwart. Clement haalde zijn gelijk door Vormer op de bank te zetten en met Rits en Balanta voor een defensiever middenveld te kiezen. Vanaken was dan weer beslissend met een doelpunt.

Achterin zat Mata vanaf de eerste minuut Neymar op de hielen en de Braziliaan kwam verder niet meer in het stuk voor. Nsoki verliet enkele jaren geleden de jeugdreeksen van PSG en deelde absoluut geen cadeautjes uit aan zijn ex-team. De Franse verdediger toont zich elke week meer en meer als meerwaarde achterin bij blauw-zwart. De mayonaise met die andere nieuwkomer, Jack Hendry, lijkt echt wel te pakken achterin.

Mignolet stond tegenover Mbappé, Messi en Neymar maar kregen we amper te zien. Bij het doelpun van Herrera was Mignolet kansloos en bij een poging van Mbappé van Mignolet liet de doublure van Courtois bij de Rode Duivels zien dat zijn niveau nog altijd enorm hoog ligt.

Philippe Clement deelt alvast onze mening: "De Ketelaere was enorm goed, ik vond Vanaken fantastisch, net als Noa Lang, Sowah... eigenlijk moet ik heel de ploeg afgaan. Om zoiets neer te zetten als vandaag heb je 11 goede spelers nodig. Dat was vandaag het geval, daarom heb ik ook pas op het allerlaatste moment gewisseld", vertelt Clement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties