Missie 1B gaat voort: beloften Racing Genk vegen vloer aan met rechtstreekse concurrent en behouden perfect rapport

Missie 1B gaat voort: beloften Racing Genk vegen vloer aan met rechtstreekse concurrent en behouden perfect rapport

De top vier van de beloftencompetitie krijgt volgend seizoen een plaatsje in 1B. Heel wat topclubs hebben er een doel van gemaakt, wat zeker ook geldt voor Racing Genk. De Limburgers kwamen vrijdagavond in actie en haalden andermaal stevig uit.

Standard, nochtans een rechtstreekse concurrent in de bovenste regionen, werd met 6-1 huiswaarts gestuurd. Abid, John, Rommens en Oyen (foto) zorgden voor de 4-0 ruststand. Balikwisha kon milderen vanop de stip, maar John en Oyen (met een heerlijke krul in de bovenhoek) maakten de galavoorstelling compleet.

Racing Genk blijft zo ook na zes speeldagen bovenaan staan met het maximum van de punten. Het doelsaldo van Racing Genk is ronduit indrukwekkend: 25 doelpunten voor, amper 3 tegen.

Ondanks de zware nederlaag viel er toch ook positief nieuws te rapen bij de Rouches. Na zes maanden blessureleed maakte Merveille Bokadi, de Congolese centrale verdediger, zijn wederoptreden bij de beloften. Bokadi scheurde in april zijn achillespees, waardoor hij de bekerfinale tegen Genk en de play-offs moest missen.

Basisopstelling Racing Genk: Leysen, Van Genechten, Didden, Et Taibi, Rommens, Swerts, John, Geusens, Németh, Abid, Oyen.

Basisopstelling Standard: Epolo, Bokadi, Vankerkhoven, Balikwisha, Calut, Mmaee, Bettinger, Mayanga, El Fanis, Kuavita, Dodeigne.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties