Duitsland doet wat het moet doen in Armenië, Roemenië mag WK-droom opbergen

Duitsland doet wat het moet doen in Armenië, Roemenië mag WK-droom opbergen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Groepswinnaar Duitsland was al zeker van kwalificatie voor het WK in Qatar, maar graaide zondag in Armenië eenvoudig de drie punten mee. Noord-Macedonië speelde met vuur tegen ijsland, maar mag zich opmaken voor de barrages. De WK-droom van Roemenië ligt, ondanks een zege, aan diggelen.

In een overbodige wedstrijd deden de Duitsers wat er van hen verwacht werd. De Mannschaft haalde het met 1-4 van Armenië. Havertz en Gündogan (strafschop) braken in de eerste helft de ban voor Duitsland. Gündogan maakte er met heel wat hulp van de thuisgoalie 0-3 van. Mkhitaryan kon de eer redden, waarna Hofmann de eindcijfers vastlegde.

Noord-Macedonië naar barrages

Voor Roemenië was de opdracht simpel: zelf winnen in Liechtenstein en hopen dat Noord-Macedonië een misstap beging tegen Ijsland. De Roemenen deden alvast hun job. Man en Bancu bezorgden Roemenië drie punten, Stanciu (ex-Anderlecht) miste tussendoor een strafschop.

Noord-Macedonië zat dankzij Alioski meteen op rozen tegen Ijsland. Kort na de pauze maakte Thorsteinsson gelijk, waardoor Roemenië virtueel geplaatst was voor de barrages. Uiteindelijk zette Noord-Macedonië de scheve situatie recht. Dankzij twee doelpunten van Napoli-speler Eljif Elmas werd het uiteindelijk 3-1. Roemenië mag zijn WK-droom weer voor vier jaar opbergen, Noord-Macedonië mag zich opmaken voor de barrages. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties