Hoe denkt Kompany over de drive van Zirkzee? "Ken zijn werkpunten, maar ook zijn ongelooflijk talentenpakket"

Hoe denkt Kompany over de drive van Zirkzee? "Ken zijn werkpunten, maar ook zijn ongelooflijk talentenpakket"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Er is de voorbije dagen veel geschreven over Joshua Zirkzee. De Nederlander maakte geen grootse indruk de voorbije weken. Hij lijkt te veel gemakzucht te vertonen en te veel te teren op zijn talent. Dingen die Vincent Kompany ook ziet, maar hij verdedigt zijn jonge spits ook.

"Ik benoem alles wat ik zie, ook naar mijn spelers toe. Niet omat ik het zomaar wil zeggen, maar omdat ik wil dat ze progressie maken. Je mag niet vergeten dat hij nog altijd maar 20 is. Ik vergeet dat in ieder geval niet en behandel hem ook zo", aldus Kompany. 

Dat wil niet zeggen dat hij blind is voor de tekortkomingen. "Ik weet wat zijn werkpunten zijn, maar daar tegenover staat een ongelooflijk pakket aan talenten. Op termijn wil je dat zo iemand alleen maar zijn talenten kan laten zien. En dat is niet alleen voor Zirkzee zo."

Wij hebben toch de indruk dat hij soms niet in duel durft gaan en een gebrek aan drive toont. "(denkt na) Ja, ik ga niet zeggen dat ik andere dingen zie, maar ik wil gewoon zeggen dat elke 20-jarige nog werkpunten heeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties