Schreuder neemt meteen de druk weg: "Denk niet dat match tegen Union cruciaal wordt"

Bjorn Vandenabeele
| 7 reacties
Schreuder neemt meteen de druk weg: "Denk niet dat match tegen Union cruciaal wordt"
Foto: © photonews

Club Brugge speelt donderdagavond in eigen huis tegen competitieleider Union SG. Een absolute topper tegen een promovendus.

Het blijft een bizar gegeven dat Union SG aan de top van de Jupiler Pro League staat. Zes of twaalf punten, zo kan het verschil na deze match worden. Tenzij het op een gelijkspel uitdraait, dan blijven het er negen.

“Ik denk niet dat de match tegen Union straks cruciaal wordt. We zijn hier pas drie weken bezig, dus ik kijk ook naar de ontwikkeling van het team. En ik vind dat we grote stappen aan het zetten zijn”, zegt Schreuder. “Aan sommige zaken moet er nog gesleuteld worden, op Standard stonden we meerdere keren niet goed met onze restverdediging, maar daar werken we aan en trainen we op.”

Mata zal de plaats van de geschorste Jack Hendry innemen, zo gaf Schreuder nog mee op zijn persconferentie. Van der Brempt wordt wellicht de man op de flank.

Zelfde doelstelling

Over Union gaat Schreuder niet te diep in detail. “We kennen hun kwaliteiten, ze zullen het initiatief aan ons laten en daar zijn ze trouwens heel goed in. Maar dat wil niet zeggen dat wij een ander strijdplan gaan opstellen in vergelijking met andere matchen. Union zit een bepaalde flow en er rust weinig druk op hun schouders.”

“Maar wij groeien als ploeg en hebben dezelfde doelstelling: eerste zijn. En daarom wordt het een interessante wedstrijd donderdag. Momenteel zijn zij de belangrijkste titelkandidaat. Al willen wij dat binnenkort ook zijn. Op basis van wat zij laten zien hebben de afgelopen maanden, zijn ze een te duchten ploeg.”

“Wanneer ik tevreden ben? Het gaat natuurlijk om de drie punten, voetbal is en blijft een resultaatsport. Bij Club Brugge is er natuurlijk elke week druk: daarom zijn we een topclub. Maar ik kijk ook naar de ontwikkeling van zijn ploeg. Als we straks winnen, maar slecht spelen, ben ik niet blij.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties