Ze konden niet om hem heen: Kevin De Bruyne is speler van de maand bij leider in de Premier League

Ze konden niet om hem heen: Kevin De Bruyne is speler van de maand bij leider in de Premier League
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne blijft een enorme impact uitoefenen in de Premier League. Hij is speler van de maand bij zijn club Manchester City, nadat hij in januari weer heel belangrijk was. Dan denken we onder andere aan zijn winnende treffer tegen Chelsea.

Natuurlijk is Kevin De Bruyne de speler van de maand, kondigt Manchester City aan via zijn sociale media. Gezien zijn prestaties van de voorbije weken leidde het amper twijfel. Fans krijgen zo ook de kans om een gesigneerd t-shirt van De Bruyne te winnen.

De Rode Duivel stond aan de aftrap in alle wedstrijden die City vorige maand afwerkte. Die maand begon meteen goed door een lastige uitwedstrijd bij Arsenal tot een goed einde te brengen. Met De Bruyne op het veld bouwde City een comfortabele voorsprong uit in het FA Cup-duel bij Swindon, waarna hij kon gewisseld worden. De Bruyne gaf in die partij ook de assist voor de 0-2 van Jesus.

Een hele belangrijke affiche stond op 15 januari op het programma: de topper tegen Chelsea. Lange tijd bleef het 0-0, tot De Bruyne twintig minuten voor tijd met de bal aan de voet uitpakte met een versnelling. Met een heerlijke plaatsbal in de rechterhoek besliste KDB de match.

Uit bij Southampton moest City lang achtervolgen, tot De Bruyne een vrije trap perfect aan de tweede paal legde en Laporte slechts hoefde binnen te knikken. Om maar aan te geven: de trofee voor speler van de maand bij City heeft De Bruyne helemaal verdiend.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties