Stunt van Noord-Macedonië: Europees kampioen Italië niet naar het WK

Stunt van Noord-Macedonië: Europees kampioen Italië niet naar het WK

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een enorme stunt van Noord-Macedonië in de WK kwalificatie. Ze kloppen namelijk Italië die noodgedwongen moeten thuisblijven van het WK in Qatar

De Italiaanse defensie had lange tijd bijzonder weinig te doen tegen Noord-Macedonië. De bezoekers waren duidelijk niet afgereisd voor de schoonheidsprijs en beperkten zich tot tegenhouden. Met succes. Italië creëerde mogelijkheid na mogelijkheid, maar echte honderd-procent-kansen waren schaars.

De Azzurri bleven onvermoeibaar op de deur beuken, zonder zelf ook maar één doelpoging weg te geven. In de 92ste minuut ging het toch nog gruwelijk mis voor Italië. Aleksandar Trajkovski, notabene oud-spits van Palermo, sloeg toe met een diagonaal schot, waar Gianluigi Donnarumma geen antwoord op had: 0-1.

Daarop volgde een gigantisch feest bij Noord-Macedonië. Italië was totaal verbijsterd. De ploeg van Mancini had nog enkele minuten voor een antwoord, maar dat kwam er niet. De Europees kampioen mist daardoor voor de tweede keer op rij een WK. Noord-Macedonië gaat door naar de finale van de play-offs, daar wacht een confrontatie met Portugal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties