Mazzu spreekt voor het eerst als Anderlecht-coach: "Ik wil de lijn van Kompany doortrekken, maar... misschien wel met een ander systeem"

Felice Mazzu spreekt voor het eerst als coach van RSC Anderlecht

Mazzu spreekt voor het eerst als Anderlecht-coach: "Ik wil de lijn van Kompany doortrekken, maar... misschien wel met een ander systeem"

Felice Mazzu is bezig aan zijn eerste week als coach van RSC Anderlecht. Het is uitkijken naar de manier waarop paars-wit zich de komende weken en maanden zal presenteren.

Eén ding is zeker: het wordt een stijlbreuk met Vincent Kompany. Al wil Felice Mazzu niet gezegd hebben dat RSC Anderlecht plots naar het voorbeeld van pakweg Sporting Charleroi of Union SG zal voetballen. 

"Ik probeer inderdaad een identiteit en filosofie te hebben", aldus de coach op de paars-witte kanalen. "Maar die hangen altijd af van de profielen van de spelers én van de cultuur van de club."

kompany mazzu

Mazzu wil de Brusselse aanhang dan ook achter zich krijgen. "Iedereen wet dat het bij Anderlecht de bedoeling is om aanvallend voetbal te brengen. En dat moet liefst gebeuren met veel balbezit."

Filosofie? Iedereen weet dat het bij RSC Anderlecht de  bedoeling is om aanvallend voetbal te brengen

"Ik wil de lijn van Vincent Kompany voortzetten", spreekt Mazzu duidelijke taal. "Maar met mijn eigen ideeën en misschien met een ander systeem. (glimlacht) Maar het doel blijft om mooi voetbal op de grasmat te leggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties