šŸ“· Duitsland met sterk signaal in Qatar: hand voor de mond bij alle spelers geeft aan dat ze zwijgen wordt opgelegd

Duitsland met sterk signaal in Qatar: hand voor de mond bij alle spelers geeft aan dat ze zwijgen wordt opgelegd

šŸ“· Duitsland met sterk signaal in Qatar: hand voor de mond bij alle spelers geeft aan dat ze zwijgen wordt opgelegd
Foto: © photonews

Dat de spelers in Qatar een aantal zaken worden opgelegd, blijft voor beroering zorgen. Duitsland kwam voor zijn wedstrijd tegen Japan met een sterk signaal.

Bij het nemen van de traditionele ploegfoto poseerden alle Duitse basisspelers met de hand voor de mond. Een manier om een beperking van de vrijheid van meningsuiting aan te kaarten. Het doet denken aan de persconferentie van woensdag van Jan Vertonghen, die zei dat hij schrik had om iets over de heisa rond de kapiteinsband te zeggen omdat hij anders misschien niet zou kunnen spelen.

Er volgde ook nog een boodschap op de sociale media van de Duitse voetbalfederatie om de protestactie van de spelers te kaderen. "We wilden met de kapiteinsband gemeenschappelijk met andere landen een signaal geven van respect. Het gaat hier niet om een politieke boodschap. Mensenrechten zijn niet inwisselbaar", staat onder de ploegfoto.

"Ons verbieden om te verbinden, is ons het zwijgen opleggen. Ons standpunt blijft intact", laat het DFB-Team ook nog weten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21685 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties