Reactie Glorie voor STVV met een historische overwinning: "Als je met 1-4 wint in Brugge, ben je van niemand meer bang"

Glorie voor STVV met een historische overwinning: "Als je met 1-4 wint in Brugge, ben je van niemand meer bang"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is altijd opletten met het gebruik van het woord 'historisch'. Bij STVV kunnen ze niet anders na hun straffe stunt in Jan Breydel. Het is de eerste keer in de clubgeschiedenis dat de Kanaries uit bij Club triomferen.

Een belangrijk moment was toen Christian Brüls Simon Mignolet een nachtmerrie bezorgde. "Ik stond goed en ik ging anticiperen op de terugspeelbal naar hem. Ik maak dan een kleine schijnbeweging en hij trapt de bal tegen mij. Het blijft dan nog maar de 1-1. Er viel dan nog een klein kwartier plus nog eens 45 minuten te spelen. We kennen de kwaliteiten van Club, het kan het op korte tijd afmaken."

Geluk afgedwongen

Dat gebeurde niet. "We wisten dat we het moeilijk gingen krijgen. Wij moesten goed staan en hebben het geluk afgedwongen. Deze 1-4 is leuk, maar het blijft maar één overwinning in de beker. Ook als je met 0-1 of met penalty's wint, ben je een ronde verder. Als je met 1-4 wint in Brugge, ben je wel van niemand meer bang", grijnst Brüls.

Ook verdediger Wolke Janssens maakte deel uit van deze historische prestatie. "We waren de underdog en lagen in de eerste twintig minuten serieus onder. Noa Lang speelde goed. Hij is heel beweeglijk en we moesten kort op hem zitten. Na de 1-1 kon alles gebeuren. Als je rustig bent aan de bal, kan de verdediging opschuiven. Zowel Okazaki, Brüls, Bruno als Hayashi hebben het vooraan goed gedaan."

Lof van de trainer

Eén ding is duidelijk: het feit dat Bernd Hollerbach volgend seizoen niet aanblijft, tast de motivatie van zijn spelersgroep niet aan. "De mentaliteit van de spelers is klasse", komt de STVV-coach met lof. "Daar maak ik me geen zorgen over. Zij willen matchen winnen. Het is nu wel kwestie van rustig te blijven, want tegen Zulte Waregem zal het een heel andere match worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties