Rennes-trainer spreekt zich uit over de onverwachte dubbele afwezigheid van Arthur Theate

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Rennes-trainer spreekt zich uit over de onverwachte dubbele afwezigheid van Arthur Theate
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voormalige middenvelder van Oostende zat de laatste 2 wedstrijden van Rennes op de bank, hoewel hij eerst een onbetwiste titularis was.

Maar wat gebeurt er met Arthur Theate? De 22-jarige centrale verdediger zit de laatste 2 wedstrijden op de bank bij Rennes, terwijl hij aan het begin van het seizoen niet te kloppen was. 

De voormalige man uit Oostende en Bologna was 10 dagen geleden schuldig aan balverlies bij het 2e doelpunt van Toulouse. Sindsdien maakte hij in de basisopstelling plaats voor de 18-jarige Guadeloupeaan Jeanuël Belocian.

In de marge van de ontvangst van Shakhtar Donetsk voor de 1/16-finales van de Europa League (2-1 voor de Oekraïners vorige week) sprak trainer Bruno Génésio over de situatie van de Rode Duivel (4 caps). 

"Ik heb hem gezien. Het is mijn taak om het te doen en om het hem uit te leggen. Zo ben ik, een coach die graag dingen uitlegt aan mijn spelers en ze dingen laat begrijpen. We hadden deze week een heel dankbaar gesprek."

Er is dus geen nieuwe informatie van de Rennes-coach. Het valt af te wachten of Theate aanstaande donderdagavond een starter zal zijn voor de terugwedstrijd tegen Shakhtar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties