Olivier Deschacht en Francky Dury schatten de kansen in van Zulte Waregem in degradatiestrijd

Olivier Deschacht en Francky Dury schatten de kansen in van Zulte Waregem in degradatiestrijd
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem staat zondag voor de match van de waarheid. Het moet zelf winnen tegen Cercle en hopen dat Eupen punten laat liggen tegen Club Brugge.

Zulte Waregem greep vorige week zijn laatste kans tegen Eupen met een 1-5 overwinning. Tegen Cercle Brugge moet het ook weer de drie punten pakken. Maar de laatste 6 op 6 dateert alweer van half oktober. 

Geloof bij Deschacht en Dury

Toch gelooft ex-speler Olivier Deschacht er nog in. "Ik geef ze toch zestig procent kans. Er liggen zeker mogelijkheden tegen dit Cercle Brugge. Zeker met het enthousiasme van de laatste weken. In dat opzicht", zegt hij bij De Krant van West-Vlaanderen. 

Ook ex-coach en boegbeeld Francky Dury gelooft er nog in, zeker na het aanstellen van Frederik D'Hollander, die voor een 4-3-3 koos. "Fadera krijgt nu dekking van Miroshi en Ndour heeft op rechts dezelfde actieradius.

Door die twee laatsten heeft Essevee nu offensieve flanken en Vossen en Gano zijn vooraan de ideale spitsen om doelpunten te maken vindt Dury.  "Toen Vormer er in januari bijkwam, heb ik gezegd: met Vormer gaan ze zich redden. Ruud staat voor passie, engagement en voetbalbrain", zegt hij nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties