Franky Van Der Elst geeft zijn ongezouten mening over overgang van Ronny Deila

Bjorn Vandenabeele
| 10 reacties
Franky Van Der Elst geeft zijn ongezouten mening over overgang van Ronny Deila
Foto: © photonews

Ronny Deila is helemaal op weg naar Club Brugge. De Noor zou met onmiddellijke ingang zijn ontslag gegeven hebben bij Standard.

Het is La Dernière Heure dat meldt dat het uit goede bron vernam dat de wegen van Ronny Deila en Standard met onmiddellijke ingang scheiden. Niets ligt de overgang naar Club Brugge nu nog in de weg.

Analist Franky Van Der Elst ziet het als een goede oplossing voor blauwzwart, zeker om eens schoon schip te maken zoals hij bij Standard deed. “Misschien is het daarom wel goed dat Club Brugge voor een coach van buitenaf kiest”, zegt Van Der Elst aan Het Nieuwsblad. “Daar kan het bestuur minder de hand op leggen dan iemand die van intern komt. Dan heeft hij geen vooroordelen en vertrekt iedereen vanop dezelfde lijn.”

Standard heeft een goed seizoen gedraaid onder Deila, met veel ruggengraat. Precies wat ontbrak bij Club Brugge. “Er was het voorbije seizoen een gebrek aan kwaliteit, mentaliteit en intensiteit. Ook bij de Standard-fans bracht Deila op heel korte tijd de passie terug. Dat vurige publiek heeft Club Brugge ook, dat zou wel een match moeten zijn.”

De persoonlijkheid van Deila moet doorslaggevend worden. “Hij moet ook in moeilijke momenten zijn mannetje kunnen staan, de slagen kunnen opvangen en tegengewicht kunnen bieden aan het bestuur, dat zijn zegje al eens durft doen. Hij zal daar beter mee om kunnen dan trainers met minder ervaring.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties