Het had ook helemaal anders kunnen lopen: nieuwe coach in Jupiler Pro League meteen openhartig

Alexandre Fiammetti
Alexandre Fiammetti
| 2 reacties
Het had ook helemaal anders kunnen lopen: nieuwe coach in Jupiler Pro League meteen openhartig
Foto: © photonews

Het vorige seizoen is nog maar net voorbij, maar toch zijn de voorbereidingen op de nieuwe jaargang al opnieuw begonnen. En dat is ook het geval bij KAS Eupen.

Zo zijn ze er ook bij KAS Eupen aan begonnen onder een stralende zon. En met een nieuwe coach, want Florian Kohfeldt is de nieuwe T1 bij de Oostkantonners.

Die heeft al heel wat ervaring opgedaan in Duitsland bij Werder Bremen (2017-2021) en Wolfsburg (2021-2022). "Ik had nu ook aanbiedingen uit de Bundesliga, maar ik wilde een nieuwe competitie ontdekken", aldus de nieuwe coach tegen Walfoot.

Aanbiedingen

"De eerste gesprekken dateren al van een aantal maanden geleden. De familiale sfeer en de sportieve ambities hebben me overtuigd om hier te komen trainen. En ik ken de Belgische competitie heel goed", is Kohfeldt meteen duidelijk.

"Er zit hier veel jong talent en dat is belangrijk. Ik wil offensief voetbal brengen, met snelheid, agressie en met leuk voetbal en counterpressing. Ik wil deze ploeg een identiteit geven en een erfenis achterlaten bij de club."

"Ik voel hier geen druk, maar wil met de ploeg de doelen behalen en in play-off 2 eindigen. Ik wil kansen geven aan de jeugd en er vol voor gaan." Prevljak, Peeters en Wakaso zijn er niet meer bij, terwijl Jérôme Déom, David Alvarez, Jan Gorenc en Luca Chavet individueel trainden. Garisson Innocent, Manaf Nurudeen en Reagan Charles-Cook hebben dan weer interlandverplichtingen.

Lennard Moser, Julien Renner, Tom Roufosse, Yentl Van Genechten, Jason Davidson, Brandon Baiye, Isaac Nuhu, Ignace N'Dri, Gary Magnée, Nathan Bitumazala, Amadou Keita, Jan Kral, Isaac Christie-Davies, Aleksandr Filin, Rune Paeshuyse, Teddy Alloh, Karol Youdje, Boris Lambert, Ylan Adjevi, Raphaël Di Matteo en Corneille Ngangala waren de 21 spelers die present tekenden op de eerste training.

© photonews

© photonews
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties