Voormalige aanvaller van Antwerp kan naar Italiaanse topclub

Voormalige aanvaller van Antwerp kan naar Italiaanse topclub
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Antwerp bleef hij niet lang, maar zijn carrière zit nu echt wel in een stroomversnelling.

Emmanuel Emegha's carrière gaat als een speer. De twintigjarige aanvaller, bekend in België van zijn tijd bij Antwerp, heeft hoop op een absolute droomtransfer. In Italië wordt hij in verband gebracht met AC Milan.

Geboren in Den Haag, doorliep de aanvaller de jeugdopleiding bij Sparta en wist hij tussen september 2020 en januari 2022 in 39 wedstrijden voor het eerste team drie keer te scoren. In de winter werd hij weggehaald uit Nederland door Antwerp, maar zijn tijd in België liep uit op een mislukking, mede door een blessure. Na slechts een halfjaar en één invalbeurt werd hij voor anderhalf miljoen euro verkocht aan het Oostenrijkse Sturm Graz, nadat hij eerder voor twee miljoen was gekocht.

Bij Sturm Graz speelde hij 38 wedstrijden in alle competities te samen. Daar kwam hij tienmaal tot scoren waaronder één doelpunt in de Europa League. Volgens Transfermarkt.com heeft hij momenteel een marktwaarde van 8 miljoen euro en nog een contract tot medio 2026. AC Milan zal dus diep in de buidel moeten tasten voor de voormalige speler van Antwerp. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties