OFFICIEEL: Oostende laat zijn beste speler ook vertrekken, maar doet een goeie zaak

OFFICIEEL: Oostende laat zijn beste speler ook vertrekken, maar doet een goeie zaak

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Oostende heeft zijn beste speler van vorig seizoen laten vertrekken. De razendsnelle Japanner Tatsuhiro Sakamoto verhuist naar Coventry City, de ambitieuze ploeg uit The Championship.

Sakamoto was heel gegeerd, maar Oostende wilde het onderste uit de kan halen voor zijn smaakmaker.  “We moeten daarin eerlijk zijn, Tatsu hier houden ging altijd moeilijk zijn. De speler zelf wou graag op een hoger niveau spelen en met zijn kwaliteiten verdient hij dat ook wel", klinkt het bij sportief directeur Nils Vanneste.

"Maar ook hier gaven wij niet zomaar toe aan het eerste het beste bod. Enkele weken geleden waren er aanbiedingen van enkele binnen- én buitenlandse clubs maar die waren zwaar ontoereikend. Met Coventry City hebben we wel een deal gemaakt die een win-win is voor alle partijen. Als Sakamoto en zijn nieuwe club goed presteren, kan die deal ook nog oplopen. We wensen hem er in elk geval heel veel succes toe."

Sakamoto vertrok al met Coventry op zomerstage maar kon er pas meetrainen van zodra alle transferdocumenten opgesteld waren. Dat is nu dus het geval.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties