Eindelijk nog eens een nieuw stadion in België? Union komt met uitstekend nieuws over stadiondossier

Eindelijk nog eens een nieuw stadion in België? Union komt met uitstekend nieuws over stadiondossier
Foto: © photonews

Volg Union SG nu via WhatsApp!

Er lijkt schot te komen in de zaak rond het stadiondossier van Union. De club hoopt midden volgend jaar een vergunning te kunnen indienen.

Het Joseph Marienstadion van Union is dringend aan vervanging toe en dus ging de club op zoek naar een nieuwe site om een stadion te kunnen bouwen. Het kwam daarbij uit op de Bemptsite in Vorst, maar vond nog geen akkoord daarover. 

Alle partijen wilden een akkoord voor 21 juli, maar dat is er voorlopig nog niet. Wel een intentie om verder te werken aan het dossier.

"De komende weken verbinden de partijen zich ertoe de onderhandelingen voort te zetten en bijeen te komen om een akkoord te bereiken over de concrete voorwaarden van het project, en de voorwaarden voor de overdracht van de zakelijke rechten op de grond."

Bouwvergunningsaanvraag midden 2024

Er is wel een akkoord over een uitvoering van een een mobiliteitsstudie en een millieueffectenanalyse dit najaar. De resultaten van die studie worden begin 2024 verwacht.

"Op basis van de resultaten van deze studie en afhankelijk van de uitkomst van de onderhandelingen tussen de partijen hoopt de club medio 2024 de bouwvergunningsaanvraag in te dienen voor haar nieuwe stadionproject op de Bemptsite."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties