Nieuwe regels binnen de Pro League: andere procedure bij rellen en ook wijzigingen voor de jeugd

Nieuwe regels binnen de Pro League: andere procedure bij rellen en ook wijzigingen voor de jeugd

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor komend seizoen zijn er in de Pro League een aantal regels anders. Zo zullen rellen niet meer voor een forfaitnederlaag kunnen zorgen. Ook verandert de minimumleeftijd naar 15 jaar.

Afgelopen seizoen was er de farce rond de wedstrijd tussen Charleroi en KV Mechelen. De fans van Charleroi verstoorden meermaals de wedstrijd en uiteindelijk werd de wedstrijd gestaakt. Na een procedureslag van vele maanden won Mechelen uiteindelijk met forfaitcijfers de wedstrijd. 

Dat wil de Pro League niet meer meemaken en daarom zal er geen forfaitnederlaag meer volgen. In de plaats daarvan zal de match achter gesloten deuren hernomen worden, vanaf de minuut dat de wedstrijd werd stilgelegd en met dezelfde score.

Dat zal op de maandag of dinsdag na de speeldag zijn. Als een club die week Europees speelt, wordt er naar een geschikt moment gezocht. 

MINIMUMLEEFTIJD VAN 15 JAAR

Ook zullen vanaf komend seizoen jonge spelers vanaf hun 15e mogen meespelen en dus niet meer vanaf hun 16e. De voorwaarde is dat ze al een profcontract hebben ondertekend. Zo willen ze de vroege transfers naar het buitenland tegengaan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties