Antwerp mag langs de kassa passeren ondanks mislukte passage bij de landskampioen

Antwerp mag langs de kassa passeren ondanks mislukte passage bij de landskampioen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Antwerp heeft onverwacht goed nieuws gekregen en ziet zijn bankrekening mooi aanvullen. Dit dankzij een speler die amper tot één wedstrijd kwam bij de landskampioen.

In januari 2022 haalde Antwerp Emanuel Emegha van Sparta Rotterdam. Verder dan één invalbeurt, op het veld van OH Leuven, kwam de Nederlandse aanvaller niet die werd gekocht voor 2 miljoen euro. De zomer daarop mocht hij al terug vertrekken bij Antwerp. 

Vorige zomer deed het Oostenrijkse Sturm Graz een bod van 1,4 miljoen euro en dit werd aanvaardt door de 'Great Old'. Antwerp, en dan vooral Marc Overmars, speelde het slim. Ze namen namelijk een doorverkoopclausule op in de transfers. 

Emegha kende een goed seizoen bij Sturm Graz en werd verkocht voor 13 miljoen euro aan het Franse Strasbourg. Antwerp had blijkbaar een doorverkooppercentage van 15 procent mee opgenomen in de oorspronkelijke transfer. Zo strijken ze (van de 11,6 miljoen euro) nog 1,74 miljoen euro op. Uiteindelijk heeft Antwerp dus nog winst gemaakt op hun mislukte transfer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties