Italiaans gokschandaal neemt steeds grotere proporties aan: tot 3 jaar schorsing voor betrokkenen mogelijk

Italiaans gokschandaal neemt steeds grotere proporties aan: tot 3 jaar schorsing voor betrokkenen mogelijk

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Donderdag brak er een gokschandaal uit in Italië. De gevolgen daarvan zouden wel eens niet te overzien kunnen zijn. Steeds meer namen worden genoemd.

Donderdag was het hommeles in het oefenkamp van de Italiaanse nationale ploeg. Twee spelers werden daar uiteindelijk weggehaald, nadat ze eerst werden ondervraagd door de politie.

Nicolò Zaniolo (24) en Sandro Tonali (23) zouden verdacht worden van het gokken op wedstrijden van hun eigen ploeg toen ze nog in ItalIë speelden. Ondertussen komen beiden uit in de Premier League: Zaniolo wordt dit seizoen door Aston Villa gehuurd van Galatasaray, Tonali maakte afgelopen zomer voor 64 miljoen euro de overstap van AC Milan naar Newcastle United.

3 jaar schorsing?

Volgens Italiaanse media zou het maar het topje van de ijsberg zijn. Ook Nicolo Fagioli (22) van Juventus Turijn werd al genoemd. Hij werkt ondertussen mee aan het onderzoek en zou al een en ander hebben toegegeven.

Met de Pool Nicola Zalewski lekte op vrijdag nog een vierde naam uit, maar er zouden nog minstens elf anderen genoemd worden. Wie schuldig bevonden word zou tot drie jaar geschorst kunnen worden. De boetes kunnen oplopen tot een half miljoen euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties