Na zes jaar bij Gent en acht jaar bij Anderlecht velt ook Frank Boeckx oordeel over dé fase van het weekend

Na zes jaar bij Gent en acht jaar bij Anderlecht velt ook Frank Boeckx oordeel over dé fase van het weekend

Hein Vanhaezebrouck was furieus na de afgekeurde goal van Julien De Sart tegen RSC Anderlecht. Ondertussen hebben al velen hun mening gegeven, ook Frank Boeckx heeft nu een duidelijke reactie gegeven.

Frank Boeckx was van 2008 tot 2014 actief als doelman bij KAA Gent, tussen 2015 en 2023 (tot 2020 als doelman, daarna als assistent en doelmannentrainer) stond hij op de loonlijst van RSC Anderlecht. Daarmee mag hij gezien worden als een 'onafhankelijk' persoon in de hetze tussen beide ploegen.

Het afgekeurde doelpunt van Julien De Sart beroerde de voorbije dagen de hele media. Hein Vanhaezebrouck was heel ferm in zijn reactie en werd gesteund door het Referee Department, Frank Boeckx reageerde nu ook bij Vier-Nul.

"Gent bestolen, ja of neen? Er was een buitenspeldoelpunt van Anderlecht dat totaal geen buitenspel was. Maar het is wat mij betreft geen fout op Arnstad. Het is omdat Kandouss groter is dan Arnstad dat er contact is."

"Arnstad moet Kandouss blokken, dan zal er altijd contact zijn. Dan moet je altijd iemand klein bij iemand groot zetten en dan heb je altijd de kans dat het lijkt op een fout omdat er een contact is", is Frank Boeckx duidelijk over de zaak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties