Dit is het grote nadeel van Anderlecht in de titelstrijd tegen Union SG

Dit is het grote nadeel van Anderlecht in de titelstrijd tegen Union SG

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League zit er bijna op. Nog twee speeldagen en dan kunnen eindelijk de punten gehalveerd worden en de play-offs van start gaan.

Enkele weken geleden leek Club Brugge nog de grote uitdager van Union SG in de titelstrijd te worden, maar dat is ondertussen al lang achterhaald door het vele puntenverlies van blauwzwart.

Met als gevolg dat enkel nog RSC Anderlecht, naast competitieleider Union SG, titelkandidaat lijkt te zijn in de Jupiler Pro League.

En mogelijk kunnen zijn nog wat van hun acht punten achterstand op hun stadsgenoten inhalen in de overgebleven twee competitiewedstrijden.

“Met matchen tegen RWDM en Kortrijk moet een Anderlecht op dreef sowieso nog 6 op 6 kunnen pakken. Dan oogt het programma van Union – Gent thuis en Antwerp uit – toch een stuk moeilijker”, zegt Patrick Goots in Gazet van Antwerpen.

Tegenstander wil meer winnen van Anderlecht dan Union SG

Acht punten, dat worden er amper vier in de play-offs. En met de tien matchen die er nog te spelen zijn, staan er nog dertig punten op het spel. De twee onderlinge duels tegen Union SG winnen en Anderlecht kan de titel pakken.

Al zal het zo gemakkelijk niet lopen voor paarswit, want uiteindelijk zit de ploeg van Brian Riemer met één groot nadeel. “Anderlecht heeft het nadeel dat de motivatie bij de tegenstander toch telkens dat tikkeltje groter is”, klinkt het.

Iets wat alleen maar gecompenseerd kan worden door mannen met ervaring. “Met Vertonghen, Hazard, Rits en Schmeichel beschikt het dan weer over genoeg jongens die weten hoe ze het voorbereidende werk moeten afmaken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties