Grote verandering op komst in de Jupiler Pro League?

Grote verandering op komst in de Jupiler Pro League?
Foto: © photonews

Op de Algemene Vergadering van de Pro League hebben de topclubs een opmerkelijk voorstel gelanceerd. Zij willen liefst minder ploegen zien in 1A.

Op de Algemene Vergadering van de Pro League kwamen acht ploegen (Union SG, Anderlecht, Club Brugge, KAA Gent, Antwerp, KRC Genk, Standard en Charleroi) tot een voorstel voor een nieuw competitieformat.

Volgens Het Laatste Nieuws zouden de topclubs liefst minder ploegen in 1A zien. Zij willen nog 14 ploegen in 1A hebben binnenkort.

Dit voorstel zou voor een rustigere agenda zorgen. Dat kan dan leiden tot betere Europese resultaten. De Champions' Play-offs mogen van hen blijven. Met zes deelnemers en zonder halvering van de punten.

Lorin Parys, voorzitter van de Pro League, zal het voorstel nu bekijken. Natuurlijk zien de 'kleinere' ploegen dit liever niet gebeuren. Met slechts 14 clubs in de competitie is er meer kans om te degraderen.

De kans dat het voorstel zoals het er nu uitziet doorgaat is echter klein. Er is een 2/3e meerderheid nodig. Begin juli komt de volgende Algemene Vergadering.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties