Borgsom van 1 miljoen euro na hoger beroep in verkrachtingszaak? Geen probleem voor gewezen superster Barcelona

Borgsom van 1 miljoen euro na hoger beroep in verkrachtingszaak? Geen probleem voor gewezen superster Barcelona
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De zaak van Dani Alves werd een maandje geleden uitgesproken. En het is zwaar afgelopen voor de gewezen superster van Barcelona. Hij moet jarenlang de cel in, maar ging wel in hoger beroep. Nu is hij eventjes op vrije voeten.

Er werden straffen tot negen jaar cel gevraagd voor Dani Alves, maar uiteindelijk werd hij veroordeeld tot 4,5 jaar cel. Alves zelf ontkende de feiten, maar werd toch schuldig bevonden in de zaak die een dikke maand geleden werd uitgesproken.

Dani Alves in Hoger Beroep

De openbare aanklager wilde dat hij 150.000 euro schadevergoeding betaalt aan het slachtoffer en daar ging het Provinciaal Hof van Barcelona helemaal in mee. De 40-jarige Braziliaan zou de vrouw een kwartier lang hebben vastgehouden. 

Alves Daniel

Dani Alves won onder meer drie keer de Champions League met Barcelona en heeft in totaal 42 prijzen op zijn palmares staan. Hij kon nog in beroep gaan tegen de straf en heeft ondertussen aangegeven dat ook wel degelijk te doen.

Borgsom van 1 miljoen euro betaald in afwachting van Hoger Beroep

Ondertussen mag hij in afwachting van zijn Hoger Beroep de cel verlaten in Spanje. Dat heeft hij gedaan na het betalen van een borgsom.

Die was op liefst 1 miljoen euro bepaald, maar dat was dus klaarblijkelijk geen probleem voor de gewezen superster van Barcelona.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties