Bom in Luik! '777 Partners en Venanzi liggen op ramkoers en... voormalige eigenaar wil Standard claimen én met Russische investeerders samenwerken'

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 42 reacties
Bom in Luik! '777 Partners en Venanzi liggen op ramkoers en... voormalige eigenaar wil Standard claimen én met Russische investeerders samenwerken'
Foto: © photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

Staat de toekomst van Standard op het spel? De financiële problemen op Sclessin zijn al eventjes geen geheim meer. De deadline is in zicht, maar de partijen komen er allerminst uit.

Bruno Venanzi en 777 Partners zitten op ramkoers. Eerstgenoemde verkocht Standard enkele jaren geleden aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij. Enig probleem: het volledige bedrag is nog niét voldaan.

Sudpresse weet dat 777 Partners nog vier miljoen euro moet overmaken aan Venanzi. Meer nog: die laatste schijf moet betaald worden voor... zaterdag. Kan of wil de huidige eigenaar van De Rouches de som niet betalen? 

bruno venanzi
© photonews

Het is alleszins een feit dat de Amerikanen er alles aan doen om het bedrag te verlagen. 777 Partners claimt dat er bepaalde zaken zijn achtergehouden tijdens de overname. Uiteraard ontkent Venanzi die aantijgingen.

Als er geen oplossing uit de bus komt heeft Venanzi via een clausule het recht om terug te keren naar De Vurige Stede. En de voormalige voorzitter is ook van plan om dat te doen. Naar verluidt heeft hij zelfs Russische investeerders achter de hand om de nodige financiële slagkracht te hebben.

Krijgt Standard een licentie voor volgend seizoen?

De geruchten zorgen ervoor dat de toekomst van de traditieclub op het spel staat. Dezer dagen worden de licenties voor volgend seizoen immers toegewezen. We moeten er geen tekening bij maken dat deze chaos géén positieve invloed zal hebben bij de Licentiecommissie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties