? Ondertussen in Duitsland: sneeuw is de spelbreker en voorkomt zelfs een doelpunt voor Leverkusen

Hannes Van Gael

Terwijl België geteisterd werd door de hevige wind, kampt men in Duitsland met een ander probleem: de sneeuw. De match tussen Hannover en Leverkusen moest zelfs tot twee keer toe worden stilgelegd.

De wedstrijd tussen Hannover 96 en Bayer Leverkusen werd in minuut XX voor een eerste keer onderbroken om de sneeuw van de lijnen te vegen. Daarna werd er opnieuw gevoetbald, maar niet voor lang. Vijf minuten voor de rust mochten de spelers naar de kleedkamers omdat het veld opnieuw sneeuwvrij gemaakt moest worden.

De hevige sneeuwval leidde overigens tot een grappig beeld. Leverkusen leek te gaan scoren, maar de bal minderde vaart door de sneeuw en kon daardoor nog van de lijn gehaald worden door een verdediger. Anders stond het al 0-3 in het voordeel van Leverkusen.