Reactie Mertens met de misser van het tornooi: "Wou té graag scoren"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Mertens met de misser van het tornooi: "Wou té graag scoren"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tot aan de rode kaart voor Steven Defour ging de naam van Dries Mertens het vaakst over de tongen. De winger slaagde erin om een niet te missen kans los over het doel te knallen. Achteraf beklaagde hij het zich nog.

Sander De Graeve in São Paulo

Mertens kwam vrij voor doel, maar jaste de bal van erg dichtbij nog over het kader. "Ik wou misschien te graag spelen. Het was heel erg jammer, want ik moest scoren. Ik ben erg blij dat we toch nog wonnen."

Alle ploegen die hier geraakt zijn, kunnen voetballen én kunnen vooral verdedigen. Vandaag speelden we een volledige helft met een man minder, maar aan het eind stonden we er opnieuw. Dat toont aan hoe goed we fysiek wel niet zijn."

"Zelfs met tien zijn we erg sterk en pakken we geen goals. We halen nu negen op negen in de groepsfase, we wisten op voorhand dat het een record zou zijn voor de nationale ploeg.

De VS zeker niet onderschatten

Nu wacht de Verenigde Staten in de achtste finale. Een tegenstander die niemand echt verwachtte. "We mogen hen zeker niet onderschatten. We zullen volledig geconcentreerd zijn zoals in alle wedstrijden."

De Rode Duivels versloegen de Amerikanen een jaar geleden nog in New York, maar aan die wedstrijd denkt Mertens al lang niet meer. "Zij zijn veranderd en wij zijn veranderd. Ze hebben heel goeie wedstrijden gespeeld op dit WK. We weten wat ons te doen staat."

Mertens stond tegen Zuid-Korea enigszins verrassend op links. We hadden op die positie Januzaj verwacht. "Mij maakt het helemaal niks uit, als ik maar speel. ik speel even graag op links als op rechts."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties