Rode Duivel over zijn Antwerpse jeugd: "Ik ben zo vaak geweigerd aan de ingang van een discotheek"

Rode Duivel over zijn Antwerpse jeugd: "Ik ben zo vaak geweigerd aan de ingang van een discotheek"

Racisme in het voetbal, het is weer een 'hot item' de laatste tijd. Zelfs Moussa Dembélé, kind van Malinese en Belgische ouders, heeft er mee te maken gehad. De Antwerpenaar vertelt over vroeger: "Ik ben zo dikwijls geweigerd aan de ingang van een discotheek."

Dat heeft nu nog zijn gevolgen. "Ik ga bijvoorbeeld zelden uit", vertelt Dembélé in ‘De Zondag’. "Ik ben vaak geweigerd aan de ingang van de discotheek. Dat was geen prettig gevoel. Ik vond dat zo onrechtvaardig. Als ik een discotheek op honderd meter nader, voel ik nog dat gevoel opborrelen."

Halfbloed

Toch heeft de altijd relaxe Dembélé daar nooit op gereageerd. "Als je dat doet, beland je in een negatieve spiraal. Ik heb dat altijd proberen te plaatsen. Dat heeft mijn moeder mij geleerd. Zij sprak veel met mij. Zij legde mij uit waarom mensen racistisch zijn."

"Dat kan het gevolg zijn van een negatieve ervaring. Dat praat dat natuurlijk niet goed. (zwijgt even) Ik probeer te begrijpen, hoe moeilijk dat soms ook is. Ik ben blij dat ik een halfbloed ben. Ik kan mij inleven in het hoofd van blank én zwart."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties