UPDATE: Spanje zwiert bondscoach zonder pardon op straat én heeft al snel vervanger beet

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
UPDATE: Spanje zwiert bondscoach zonder pardon op straat én heeft al snel vervanger beet

Het zat al serieus in de pijplijn en intussen is het ook officieel: Spanje stuurt bondscoach Julen Lopetegui daags voor de start van het WK in Rusland de laan uit. De 51-jarige coach gaat na de wereldbeker immers aan de slag bij Real Madrid en dat veroorzaakte veel commotie.

In die mate zelfs dat de positie van Lopetegui, die in Madrid een contract tekende voor drie seizoenen, onhoudbaar was geworden. Vooral bondsvoorzitter Luis Rubiales zou zich zwaar verraden hebben gevoeld en dus werd er vandaag meteen zonder pardon fors ingegrepen.

Op een onverwachte en inderhaast bijeengeroepen persconferentie werd het nieuws van het ontslag bevestigd. Qua timing is deze ontwikkeling natuurlijk allesbehalve ideaal want overmorgen moet Spanje, toch een van de WK-favorieten, al aan de bak tegen het Portugal van Realster Cristiano Ronaldo. 

UPDATE: aanvankelijk werd door diverse bronnen aangegeven dat Albert Celades, de coach van de nationale U21, het roer zou overnemen. De 42-jarige Celades heeft een spelersverleden bij FC Barcelona én Real Madrid. Maar intussen heeft de Spaanse voetbalbond zelf laten weten dat sportief directeur Fernando Hierro (50) La Roja zal leiden in Rusland. 

Stort €50 en speel met €150