tubTubeke
kvoKV Oostende
Datum: 31/08/2005 18:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade Edmond Leburton
Tweede klasse wordt op gang gefloten
Niels Hendriks
| 0 reacties
Tweede klasse wordt op gang gefloten
Foto: © SC

Voorbeschouwing tweede klasse - speeldag n°1

Woensdagavond wordt de nieuwe voetbalcompetitie ook in de Belgische tweede klasse op gang gefloten. De competitie beloofd alvast de spannendste te worden in jaren aangezien er een pak ploegen de ambitie tonen om volgend jaar in de Jupiler League uit te komen. Op deze eerste speeldag staan er al meteen enkele erg interessante ontmoetingen op het menu.
 
Dé topper van speeldag °1 is ongetwijfeld de partij tussen R Antwerp FC en Bergen. Voor beide clubs is dit uiteraard al meteen een goede test om te kijken in hoeverre hun ambities gerechtvaardigd zijn. De andere daler uit de hoogste klasse KV Oostende krijgt een verplaatsing naar Tubize voorgeschoteld. De ploeg van Enzo Scifo ging zondag nog met 5-0 onderuit tegen FCV Dender EH in de Beker van België. De Waals-Brabanders zullen dit abominabele resultaat zeker willen rechtzetten tegen de kustploeg.
 
RS Waasland, dat afgelopen seizoen al aan de eindronde mocht deelnemen, wil dit jaar nog een stap verder gaan en gaat resoluut voor de titel in tweede nationale. Op deze eerste speeldag krijgt het nieuwkomer KVSK United over de vloer. De Noord-Limburgers domineerde vorig seizoen derde klasse B en is een te duchten tegenstander voor titelkandidaat Waasland. United kende echter wel een slechte voorbereiding en het werd zaterdag nog op eigen veld uitgeschakeld in de Beker van België door derdeklasser Woluwe. De andere twee nieuwkomers KV Mechelen en OH Leuven mogen beide in eigen huis aan het nieuwe seizoen beginnen. Malinwa ontvangt Achter de Kazerne een andere traditierijke club, Union SG. De Brusselaars horen bij de degradatiekandidaten en zijn normaal gezien een ideale opener voor de Maneblussers. De derde promovendus OH Leuven krijgt met het Limburgse KBHZ al meteen een moeilijke tegenstander op bezoek. OHL heeft een goede voorbereiding achter de rug en KBHZ zal het zeker niet onder de markt hebben met de fusieploeg.
 
In de Kempen staat er voor Verbroedering Geel al meteen een derby bij de buren van Dessel Sport geprogrammeerd. Dessel heeft het één en ander recht te zetten na de uitschakeling in de Belgische Beker na de 5-0 nederlaag in Leuven. In principe mag dit Dessel echter geen groot probleem zijn voor Geel dat opnieuw een eindrondeticket ambieert. KV Kortrijk krijgt Virton op bezoek, ook deze twee clubs sneuvelden in de beker. Met VW Hamme en SK Deinze ontmoeten twee clubs elkaar die een plaatsje in de middenmoot ambiëren. Ten slotte trekt SK Ronse, dat vorig seizoen nog nipt naast de eindronde greep, naar Eupen. De ploeg van Michael Goossens moet net zoals Ronse in staat zijn om een zorgeloos seizoen te spelen. 

De afgelopen twee weken namen we de verschillende ploegen uitgebreid onder de loep. Hier kan je ze allemaal nog eens bekijken mocht je er gemist hebben:
Bergen, KV Oostende (volgt nog), Antwerp, Verbroedering Geel, RS Waasland, Tubize, KV Kortrijk, SK Ronse, KBHZ, SK Deinze, VW Hamme, Virton, Eupen, Union SG, KV Mechelen, KVSK United en OH Leuven.

Meer nieuws

2e klasse