tubTubeke
SK Ronse
Datum: 10/09/2005 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade Edmond Leburton
Derde speeldag: Enkele mooie affiches
Dirk Pieters
| 0 reacties
Derde speeldag: Enkele mooie affiches
Foto: © SC

Voorbeschouwing tweede klasse - speeldag n°3


Dit weekend zijn we al aan de derde speeldag in de tweede klasse. Vorige week waren er al enkele mooie duels, dit weekend is dat niet anders.
 
Op zaterdag staan er enkele wedstrijden op het programma die op heel wat toeschouwers kunnen rekenen. Antwerp speelt thuis tegen KV Oostende. De ploeg van Regi van Acker verloor dit seizoen nog niet, maar kon ook nog geen enkele keer de drie punten pakken. Antwerp presteerde beter dan verwacht en kon zowel Bergen als Geel in bedwang houden. De ploeg begint stilaan vorm te krijgen en lijkt eindelijk op punt te staan na de recente aankopen. Op de Bosuil verwachten ze niets anders dan de volle buit thuis te houden. Oostende verloor vorig weekend met 0-1 verrassend tegen Dessel en wil zich na deze misstap herpakken. De kustploeg wil geen tweede nederlaag op rij. Een 5000 toeschouwers zouden deze wedstrijd bijwonen.

Ook in Mechelen zullen er goedgevulde tribunes zijn. Bij Mechelen draait het momenteel nog niet zoals het hoort en de ploeg behaalde nog maar één puntje tegen Union. Toch blijven de supporters massaal afkomen naar de wedstrijden. Ook Achter de Kazerne verwacht men een 5000 supporters. De wedstrijd van Mechelen is alvast geen lachertje, want het moet het thuis opnemen tegen titelkandidaat Bergen, dat vorige week Kortrijk nog wandelen stuurde met 6-1. Kan Mechelen stunten tegen Bergen? Vindt Goots de weg naar het net opnieuw? Zaterdagavond weten we het.

Nog een mooie wedstrijd op zaterdag is die tussen KVSK United en Beringen Heusden-Zolder. KVSK heeft zijn seizoensstart niet gemist, met een vier op zes mogen trainer Peter Balette en zijn jongens niet klagen. De ploeg heeft nu ook de topsschutter in zijn rangen, Marcos Perreira wist in twee wedstrijden al vier doelpunten te scoren. KBHZ mag niet tevreden zijn, het behaalde nog maar één puntje en doet het daarmee minder goed dan verwacht.

Leider Dessel krijg het bezoek van de laatste in het klassement, Deinze. Dessel begon zeer sterk aan de competitie. De vraag is of Dessel de goede lijn kan doortrekken. Dat is zeker mogelijk tegen Deinze, dat dit seizoen nog niet kon winnen. De bezoekers willen alvast zo snel mogelijk van de laatste plaats af.

Ook Tubize heeft dit seizoen nog geen enkel punt behaald. Dit weekend krijgt de ploeg van Enzo Scifo de kans om de drie punten thuis te houden. Tubize krijgt immer het bezoek van SK Ronse. De bezoekers wonnen vorig weekend de spannende wedstrijd tegen Hamme met 4-3. Kan Ronse opnieuw aan het langste eind trekken? Of is het Tubeke dat wegkomt van de laatste plaats?

Eupen en Hamme gaan een rustig seizoen beleven als ze blijven spelen zoals de vorige twee wedstrijden. Zowel Eupen als Hamme begonnen goed aan de competitie. Thuisploeg Eupen behaalde dit seizoen reeds een 4 op 6 en wil er nu nog 3 punten bijdoen na de wedstrijd tegen Hamme. Vigor-Wuitens moest vorige week in een spannende wedstrijd nog de 3 punten aan Ronse laten. Hamme behaalde een drie op zes en hoopt alvast iets te kunnen meenemen uit Eupen.
 
Op zondag hebben we nog twee wedstrijden:
OH Leuven, dat dit seizoen nog niet verloor, krijgt het bezoek van Virton. Kan Leuven zijn reeks voortzetten of gaat Virton voor een stunt zorgen? Virton, dat vorig weekend nog de 3 punten thuishield tegen KV Mechelen, zal zich zeker niet zomaar laten doen door OH Leuven. De thuisploeg zal het wel moeten stellen zonder Grégory Bilstein, de speler liep in de wedstrijd tegen Union een dubbele beenbreuk op.

De laatste wedstrijd van het weekend is Geel – Kortrijk. Beide ploegen hopen op het einde van het seizoen de eindronde te spelen, maar de resultaten zijn nog niet zoals gehoopt. Geel verloor de eerste week zwaar van Dessel met 4-1, ook vorig weekend kwam de ploeg niet verder dan een gelijkspel tegen Antwerp. Het kan zich dan ook geen nieuwe misstap veroorloven. 
KV Kortrijk begon de competitie met een overwinning, maar vorig weekend ging het volledig mis. De bezoekers verloren met 6-1 van Bergen. Tijd om zich te herpakken. 

De laatste ontmoeting van deze derde speeldag is die tussen RS Waasland en Union SG. Beide ploegen haalden nog maar amper 1 punt en moeten dringend op zoek naar een overwinning. Vooral voor de ambitieuze club Waasland is een zege een noodzaak.

Meer nieuws

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze