Stadion: Guldensporenstadion
Hamme trekt vanmiddag naar KV Kortrijk
Giovanny Saelens

Vanmiddag neemt KV Kortrijk het thuis op tegen Hamme. Rudi Verkempinck, de huidige trainer van Hamme, keert terug naar het Guldensporenstadion waar hij vorig jaar werd ontslagen na een 1 op 21.

KV Kortrijk haalde tien punten uit zes matchen. Kortrijk is de beste thuisploeg tot nu toe. Hamme haalde nog maar zes punten waarvan nog geen enkel op verplaatsing. Volgens de statistieken zou het dus een simpele overwinning moeten worden voor KV Kortrijk, maar de Kerels wonnen thuis telkens met één doelpuntje verschil. Kortrijk staat op een gedeelde vijfde plaats, terwijl we Hamme op de dertiende plaats terugvinden.
Ivica Jarakovic scoorde dit seizoen al drie keer. Aloys Nong prikte er al twee binnen. Bij Hamme scoorden Flies, Versyp, Pinson, Butera en De Meyer de bal elk al twee keer.
Vorige week won KV Kortrijk met 1-0 van Deinze. Na een sterke eerste helft van Kurt Vandoorne kon Bob Cousin in de tweede helft via een wereldgoal de thuisploeg op voorsprong brengen. Hamme verloor met 5-2 op het veld van Dessel Sport. Goossens en De Meyer maakten de doelpunten.
Volgens statistieken zou Kortrijk dus gemakkelijk moeten winnen, maar of dit werkelijk zo zal zijn, blijft afwachten.