RS Waasland
Hamme VW
Datum: 31/03/2007 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Puyenbekestadion
Wase derby met redding als inzet
Wase derby met redding als inzet
Foto: © SC

Waasland en Hamme beslissen vandaag in een waar 'derby van het Waasland' wie naar alle waarschijnlijkheid zo goed als gered is. In een onderling duel kunnen beide ploegen goede zaken doen tegenover de achtervolgers. Ronse en Waregem wacht beiden een moeilijke verplaatsing naar respectievelijk Tienen en Eupen, terwijl Dessel en KVSK United onderling bikkelen om de broodnodige punten. 

Waasland kent een onverwacht moeilijk seizoen en werd door de ‘kenners’, net als United en Hamme, minstens in de middenmoot verwacht. Aanvankelijk bleek de komst van Regi Van Acker weinig op te leveren voor Waasland, maar ondertussen lijkt het verdedigend sterke voetbal van Van Acker toch vruchten af te werpen. Na de onverhoopte draws tegen Antwerp en Mechelen leek de ploeg gelanceerd en inmiddels werd er 6 keer op rij niet meer verloren. De enige kanttekening hierbij is dat van de laatste vier duels er drie waren tegen ploegen uit de onderste regionen van het klassement en tegen Ronse en Waregem werd niet gewonnen. Waasland wil graag de 5-2 nederlaag uit de heenronde wreken en rekent hiervoor onder andere op Thierry Flies (vorig jaar nog bij Hamme).

Hamme haalde opgelucht adem na de schitterende zege tegen Dender van vorige week. De ploeg die vorig jaar verrassend de eindronde haalde hoopt nu een sterke derde periode te spelen en zo snel zekerheid te hebben over het behoud. De nieuwe coach, Fuat Capa, blijkt het talent van Hamme te hebben kunnen reactiveren en de laatste weken gaat het steeds beter met de ploeg. Eerst werd er vernietigend uitgehaald op Union (2-6) en vorige week ging dus de leider voor de bijl. Ook de komst van talent Steve De Ridder (op huurbasis van AA Gent) blijkt een belangrijke factor in het succes van de Wase club.

De publieke belangstelling lijkt groot voor deze wedstrijd en ook de neutrale toeschouwer zou best wel eens verwend kunnen worden. De winnaar van dit Wase derby doet ongetwijfeld gouden zaken en aan één punt heeft geen van beide ploegen iets. Dit zou wel eens kunnen zorgen voor een wedstrijd waarin beide ploegen starten met een open vizier en aanvallende intenties.

Meer nieuws

2e klasse