kvmKV Mechelen
andAnderlecht
Datum: 03/08/2007 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Achter de Kazerne
Een nieuw begin
Rita De Meyer
| 0 reacties
Een nieuw begin
Foto: © SC

Er is al veel over gesproken en gepalaverd, maar nu is het eindelijk zover: vanavond staat de openingsaffiche van het nieuwe voetbalseizoen op het programma. En wat voor een affiche dan nog! KV Mechelen – Anderlecht, Malinois – Sporting Anderlechtois. Een duel om duimen en vingers aan af te likken.

Neen, KV – Anderlecht is geen topper meer zoals een kleine twintig jaar geleden. Maar het blijft een wedstrijd om naar uit te kijken. Aan sfeer zal er straks Achter de Kazerne geen gebrek zijn, want na jaren frustrerende afwezigheid is de Malinois eindelijk weer waar het thuis hoort: op het hoogste schavotje. En de heren kalendersamenstellers hadden KV geen groter plezier kunnen doen dan met de komst van 's lands opperkroon én de topfavoriet voor het aankomende kampioenschap: RSC Anderlecht. 

In Anderlecht daarentegen zullen ze toch even gemord hebben bij het lezen van de kalender. Een wedstrijd op Malinois is sowieso al geen cadeau, maar dan ook nog eens na al die jaren afwezigheid... De honger zal groter zijn dan ooit voorheen.

Maar laat ons duidelijk zijn: Anderlecht blijft favoriet natuurlijk. Trainer Francky Vercauteren zal er op gebrand zijn om zijn ex-team te kloppen, hoe hard hij het ook zal ontkennen. En de spelers zelf deden afgelopen weekend in de Supercup al heel wat vertrouwen op door Club Brugge met 3-1 opzij te zetten. Maar is dat allemaal genoeg om KV Mechelen opzij te zetten? 

We zullen het gauw weten. Wij zijn er helemaal klaar voor. Hopelijk jullie ook.

Meer nieuws