Datum: 11/08/2007 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent en Genk spelen eerste topper
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Gent en Genk spelen eerste topper
Foto: © SC

Zaterdag heeft zich de afgelopen jaren tot dé voetbaldag bij uitstek ontwikkeld. Ook vandaag is dat weer het geval, want er staan in onze vaderlandse competitie maar liefst zeven duels op het programma.

Starten doen we al om 18u, met de topper tussen AA Gent en Racing Genk. Twee Europees gebuisden tegenover elkaar, want zowel Genk als Gent werden Europees al gewipt. Vorig seizoen zette Genk op het veld van de Buffalo's een indrukwekkende prestatie neer, maar vandaag lijkt AA Gent niettemin licht favoriet. Gent maakte vorige week indruk op het veld van Moeskroen met aanvallend voetbal en vier doelpunten. Maar zelfs dat was onvoldoende, zo vond trainer Trond Sollied. Aan hem om tegen Racing Genk beter te doen, al wordt dat bijzonder moeilijk. Of zijn de Limburgers te aangeslagen na het Europese debacle tegen Sarajevo?

Aangeslagen, dat zijn ze misschien ook in Anderlecht na de dramatische prestatie op het veld van KV Mechelen en de genadeloze kritiek van de pers deze week. De smadelijke oefennederlaag tegen Real Murcia deed de club ook al niet veel goeds. Aan de spelers om vanavond revanche te nemen, thuis tegen Lokeren. Of heeft sluwe Georges een slim plannetje uitgedokterd?

Plannetjes, daar kent ook Francky Dury alles van. De trainer van Zulte Waregem trekt vanavond met zijn team naar Cercle Brugge. Een West-Vlaamse derby met een duidelijke inzet: de eerste punten van het seizoen. Zulte Waregem en Cercle Brugge verloren immers allebei hun eerste wedstrijd. Wie viert feest in Jan Breydel? De ondertussen toch routinier Francky Dury of het groentje Glen De Boeck?

Nog zo'n groentje in eerste klasse is Dender. De neofiet trekt vanavond naar Roeselare, op zoek naar de allereerste punten op het hoogste niveau. Van een degradatieduel is er op dit tijdstip in het seizoen natuurlijk nog geen sprake, maar beide clubs werden vooraf wel bestempeld als de gedoodverfde degradatiekandidaten. Er staat dus wel degelijk heel wat op het spel. Roeselare zit in een positieve spiraal, met het knappe gelijkspel in Charleroi afgelopen weekend en de drie Standard-transfers deze week. Benieuwd of ze dat positief verhaal tegen Dender doorzetten.

In Luik kijkt men het seizoen vol vertrouwen tegemoet na de knappe 1-4 zege op het veld van Zulte Waregem. Met het bezoek van FC Brussels en Cercle Brugge op het programma lijkt een negen op negen binnen handbereik. De eerste horde richting dat maximum wordt vanavond genomen. FC Brussels lijkt een hapklaar blokje voor dit Standard, maar de traditie wil dat de Rouches zich wel eens vaker verslikken in dat soort brokjes. Of heeft dit verjongde Standard daar geen last van?

Nog in Wallonië staat Bergen voor de opdracht KV Mechelen opzij te zetten. Zowel Bergen als KV Mechelen maakten vorige week een sterke indruk tegen respectievelijk Club Brugge en Anderlecht, maar allebei gingen ze uiteindelijk toch tenonder. Vanavond wordt er dus gestreden om de eerste punten. Punten die de weg naar een mooi seizoen kunnen vrijmaken.

Het laatste duel is dat tussen Sint-Truiden en Moeskroen. Ook hier zijn beide ploegen nog op zoek naar de eerste punten. Nog niet zo lang geleden was Sint-Truiden – Moeskroen (3-6) voer voor speculatie. Benieuwd of er dit keer evenveel gescoord wordt.

Meer nieuws