Datum: 16/10/2011 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Lotto Park
Live Aanvallend Standard, Canesin op de bank
Aanvallend Standard, Canesin op de bank
Foto: © SC

De verwachtingen voor deze topper zijn hooggespannen. Vooral bij Anderlecht is het optimisme groot nu bijna alle vedetten terug het veld in mogen. Standard is ondertussen stilaan naar zijn beste vorm aan het toegroeien. Volg de Classico hier vanaf 18u.

Een wedstrijd tussen Anderlecht en Standard vormde de jongste edities steeds onderwerp voor discussies en straffe uitspraken. Die zijn er deze keer echter niet gekomen. Bij Anderlecht zitten Canesin en Vargas op de bank. De flankverdedigers zijn Wasilewski en Safari. Standard-trainer Riga begint vrij aanvallend aan de wedstrijd met Leye, Vainqueur, Tchite, Seijas en Berrier.

De topper staat ook in het teken van spelers die tegen hun ex-ploeg uitkomen. Voor Mbokani en Jovanovic is het de eerste keer dat ze tegen de ploeg waarmee ze twee landstitels wonnen zullen uitkomen. Voor Jelle Van Damme is het al de derde keer dat hij terug naar het Astridpark afzakt, dus voor hem is het al bijna een gewoonte. Jovanovic liet al weten niet uitbundig te gaan vieren, maar indien Mbokani scoort, zal hij zijn gewoonlijk dansje laten zien, beloofde hij.

Opstellingen:
Anderlecht: Proto, Biglia, Suarez, Jovanovic, Kouyate, Kljestan, Safari, Juhasz, Mbokani, Wasilewski, Gillet
Standard: Bolat, Opare, Felipe, Ciman, Berrier, Tchité, Pocognoli, Seijas, Vainqueur, Van Damme, Leye

Meer nieuws