Datum: 10/12/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Luminus Arena
Live Sonck weer op de bank, Barda aan de aftrap in Genk - Lierse
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Sonck weer op de bank, Barda aan de aftrap in Genk - Lierse
Foto: © SC

Lierse kan zich vanavond helemaal ontpoppen tot het zwarte beest van Racing Genk. De Pallieters hielden Genk thuis op een gelijkspel en kegelden hen uit de beker.

Robby Morren in Genk

Tot dusver ligt Lierse Genk dit seizoen niet, de bekeruitschakeling was één van de slechtste prestaties die de landskampioen tot dusver op de grasmat bracht. Lierse-coach Chris Janssens kondigde al aan op dezelfde manier te zullen gaan voetballen als eind oktober, met veel volk achter de bal dus.

Nood aan punten
Beide teams hebben de punten meer dan nodig: Genk wil heel graag de top zes binnensluipen nog voor de winterstop en moet daarvoor 4 punten goedmaken op Cercle en Kortrijk. Lierse telt slechts 3 punten meer dan hekkensluiters Westerlo en Sint-Truiden.

Opnieuw aanvallend
Bij Genk zijn Joneleit, De Bruyne, Hubert, Hyland en Masuero out. Tegen Leverkusen bouwde trainer Mario Been meer zekerheid in door Anele in steun van Camus en Tözser op het middenveld te plaatsen, waardoor Vossen alleen als diepe spits fungeerde. Tegen Lierse pakt Been het een stuk offensiever aan en posteert hij Barda naast Vossen in de spits, Anele verhuist naar de bank. 

Veel wijzigingen
Lierse slaagde er vorig weekend in de slotseconden in alsnog gelijk te scoren tegen KV Mechelen wat voor een grote opluchting en een goed gevoel zorgde. Elgabas benadrukte deze week dat het mogelijk moet zijn iets te rapen in Genk. Trainer Janssens krijgt af te rekenen met een pak geblesseerden: Thompson, Claasen, Mathisen, Saïdi, Maric en Grncarov. In vergelijking met vorige week verhuist Sonck alweer naar de bank, Andreasson, Dequevy, Gilberto en Frans komen aan de aftrap.

Wat denkt Bwin over deze wedstrijd?
RC Genk is favoriet. Een gokje op Lierse daarentegen zal u meer opleveren. U krijgt van ons 150 euro gratis krediet om te gokken. Schrijf u in via deze website en ga met een zak geld naar huis.

Steekt RC Genk de armen in de lucht, dan krijgt u bij Bwin 210 euro bij een gok van 150 euro. Bij winst van Lierse wint u liefst 1162,50 euro.

Meer nieuws