andAnderlecht
gnkKRC Genk
Datum: 22/10/2017 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Lotto Park
Anderlecht kan Stuivenberg de genadeklap geven, Vanhaezebrouck wijzigt mogelijk op een paar plaatsen

Anderlecht-Genk om 18u zondagavond

Anderlecht kan Stuivenberg de genadeklap geven, Vanhaezebrouck wijzigt mogelijk op een paar plaatsen
Foto: © photonews

In de Jupiler Pro League lijken niet de spelers, maar wel de coaches dit seizoen de hoofdrol te spelen. Elke week gaat het meer over een mogelijk ontslag of de aanstelling van een nieuwe trainer dan over het voetbal 'an sich'. Ook in Anderlecht-Genk is het weer van dat...

Albert Stuivenberg staat immers onder grote druk om te winnen in het Astridpark. Het Genkse bestuur houdt hem al lang een hand boven het hoofd, maar de Nederlander weet ook dat de resultaten niet kunnen uitblijven. Maar willen de spelers nog voor hem vechten? Kaderleden als Malinovskiy en Pozuelo uitten immers al hun ongenoegen.

Bij Anderlecht is de rust weergekeerd nadat de fans zich verzoenden met het nieuwe voetbal onder Hein Vanhaezebrouck. Die moet vandaag nog een knoop doorhakken. Mogelijk zet hij Ivan Obradovic op de linkerflank en schuift hij Onyekuru door naar de positie achter Teodorczyk. Dat betekent dan wel dat Gerkens - die het de laatste weken goed deed - moet sneuvelen.

Met Obradovic op links in plaats van Onyekuru?

In doel staat opnieuw Matz Sels. De hiërarchie onder Vanhaezebrouck is voorlopig duidelijk: Boeckx speelt in de competitie. Josué Sa komt dan weer in de verdediging, waardoor Dendoncker de plaats van de geblesseerde Kums kan innemen.

Meer nieuws