Datum: 28/07/2018 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Regenboogstadion
Dromen van een nieuwe 8-0? Het wordt vooral nieuwkomers spotten, jubileum vieren én afscheid nemen in de seizoensopener

Volg Zulte Waregem - Waasland-Beveren vanavond LIVE bij Voetbalkrant.com

Dromen van een nieuwe 8-0? Het wordt vooral nieuwkomers spotten, jubileum vieren én afscheid nemen in de seizoensopener

Nog niet eens zo lang geleden is het dat Zulte Waregem aan de Gaverbeek een recordzege boekte tegen Waasland-Beveren. Op speeldag 1 van het nieuwe seizoen zal het geen 8-0 worden, maar wat wordt het dan wel?

Voor Zulte Waregem wordt het afscheid nemen van Onur Kaya én coach Francky Dury - die toe is aan zijn 500e match op het hoogste niveau met Essevee - wordt ook in de bloemetjes gezet. Essevee wil weten waar het staat na een moeizame voorbereiding en rekent daarbij onder meer met Demir (ex-Waasland Beveren) op een aantal nieuwkomers. Ook Faik en Buffel mogen in de basis verwacht worden. 

Michaël Heylen, Bryan Verboom en Gertjan De Mets mogen nog weg en zitten niet in de selectie van Essevee, net als de jonge Finse aanwinst Urho Nissilä, de geschorste Theo Bongonda en de geblesseerde Tardieu.

Kaya? We gaan hem missen, maar dat hoort bij het voetbal

De afscheidnemende Kaya zal er wél bij zijn in de basiself van Dury. "Hij is een heel goede speler, hij is heel professioneel en zal nog een keer alles geven", aldus Erdin Demir. "Hij heeft de ervaring en zal alles geven voor zijn laatste match bij ons, dan krijgt hij ook een mooi afscheid."

Een speler die node gemist zal worden bij Essevee: "Het is een goede speler, dus het is jammer dat hij vertrekt. Hij deed het hier altijd goed, maar het is een deel van het voetbal. We moeten het accepteren dat spelers vertrekken." Francky Dury zal wél nog op zoek moeten naar een extra aanwinst, terwijl er zeker in de spits ook nog iets bij moet - tester Osimhen van Wolfsburg werd doorgestuurd na een test.

Waasland-Beveren wil revanche nemen voor de 8-0 van een paar maanden geleden, maar als het gaat over nieuwkomers spotten ... De basiself van de Wase Leeuwen wordt onherkenbaar in vergelijking met die van vorig seizoen.

Threlkeld, Massop, Vukotic, Badibanga, Jubitana, Bizimana, Forte, Sahlquist, ... Het rijtje nieuwkomers houdt niet op bij WB. De eerste zes mogen in de basis verwacht worden, om maar te zeggen dat Yannick Ferrera de afgelopen weken inpassingswerk zal hebben gehad.

Meer nieuws