Datum: 28/10/2018 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Kan KRC Genk na stunt in Turkije ook Sclessin inpalmen?
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Standard en KRC Genk werken de topper van de 12e speeldag af

Kan KRC Genk na stunt in Turkije ook Sclessin inpalmen?

De topper van de 12e speeldag wordt in Luik gespeeld. Om 14.30 uur krijgt Standard het bezoek van ploeg in vorm en leider KRC Genk. Gaan de Limburgers door op hun elan of kunnen de Rouches hen punten ontfutselen?

Beide teams hebben afgelopen donderdag vertrouwen getankt met een zege in de Europa League. Standard won na een late goal thuis tegen het Russische Krasnodar, Genk stuntte dan weer op het veld van Besiktas (2-4). Clement en co kregen zelfs applaus van de thuisfans. Zelden gezien in Turkije. 

Bij Standard ontbreekt co-aanvoerder Paul-José Mpoku nog steeds. De jonge Zinho Vanheusden zit in tegenstelling tot donderdag dan weer wel in de selectie. Na de 0-0 op het veld van Moeskroen hebben de Luikenaars iets recht te zetten tegen dé ploeg in vorm.

Geen Trossard

In Genk loopt alles naar wens: leider in de competitie én koploper in de Europa League-groep. Al kan coach Clement nog geen beroep doen op Leandro Trossard. Genk kan alvast wel van de steun van 1.300 supporters genieten. Het uitvak is dan ook helemaal uitverkocht voor de clash op Sclessin.

Genk verloor dit seizoen nog niet en kan een knappe 29 op 33 voorleggen. Al kwam er bij Club Brugge nog niet zo lang geleden op het veld van Standard ook een einde aan de ongeslagen reeks van de landskampioen.

Meer nieuws