Datum: 03/08/2019 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)

Mpoku opnieuw niet in selectie Standard, Zulte Waregem wil slechte start vermijden: "Speelt in de hoofden"

Jordan Horwood
Jordan Horwood vanuit Luik
| 109 reacties
Mpoku opnieuw niet in selectie Standard, Zulte Waregem wil slechte start vermijden: "Speelt in de hoofden"
Foto: © photonews

Standard neemt het op speeldag twee in eigen huis op tegen Zulte Waregem. Voor de Rouches de kans om 6 op 6 te pakken, terwijl ze bij Essevee vooral hun start niet willen missen.

De Rouches recupereren Senna Miangue, die terugkomt na een lichte blessure. Fai en Mpoku zijn er niet bij, Bokadi wél - maar hij zal niet spelen.

Ook Avenatti en Oularé zijn nog geblesseerd: "Ze werken met de kinesisten op het veld", aldus Michel Preud'homme op zijn persconferentie. 

Niet dramatisch, maar we moeten beter kunnen

Bij de bezoekers geen Baudry, Seck of Oberlin - alle drie zijn ze geblesseerd. Zonder Seck wordt het sowieso opnieuw puzzelen op het middenveld voor Dury. Die vond de nederlaag op de openingsspeeldag tegen Mechelen niet dramatisch, maar hoopt een slechte start te kunnen vermijden: "We moeten beter kunnen."

"We wisten dat we een moeilijk programma hadden de eerste paar weken, dus moeten we na het verlies tegen Mechelen nu proberen in die volgende matchen punten te pakken. Het speelt in iedereen zijn hoofd dat we niet de voorbije seizoenen willen herhalen, dat moeten we niet wegsteken. Maar we hebben volgens mij wel meer kwaliteit dan vorig seizoen", pikte ook Davy De fauw in.

Selectie Standard: Bodart, Milinkovic-Savic, Gillet, Vojvoda, Goreux, Kosanovic, Lavalée, Laifis, Pocognoli, Gavory, Miangue, Bokadi, Cimirot, Bastien, Amallah, Halilovic, Lestienne, Boljevic, M.Carcela, Limbombe, Emond, Cop

Selectie Zulte Waregem:  Bossut, Bostyn, Bansen, De fauw, Timotheou, Walsh, Bürki, Pletinckx, Humphreys, Kainourgios, Deschacht, Marcq, Zarandia, Govea, Soisalo, Bjørdal, Van Hecke, Larin, Bruno, De Smet

Wie pakt de punten op Sclessin? De thuisploeg is favoriet, voor een gokje op de bezoekers kan je al 5.6 keer je inzet terug verdienen. 100 euro? Dat worden er dus 560! 

Meer nieuws