gnkKRC Genk
andAnderlecht
Datum: 29/08/2021 18:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Duwt RC Genk Anderlecht zondagavond nog wat dieper?
Dennis Rosiers
| 561 reacties

Volg Racing Genk-Anderlecht live vanaf 18u30

Duwt RC Genk Anderlecht zondagavond nog wat dieper?
Foto: © photonews

Op de vorige speeldag genoten Anderlecht en Racing Genk van een vrij weekend. Veel leverde dat niet op voor paars-wit, want eerder deze week spatte hun Europese droom uiteen in Arnhem. Vanavond gaat Anderlecht in de Cegeka Arena op zoek naar eerherstel.

Racing Genk won haar vorige thuismatch met sprekend gemak van OHL (4-0). De bekerwinnaar wil tegen Anderlecht vol voor de negen op negen gaan. John van den Brom rekent daarbij op Ike Ugbo, die bij de wedstrijdselectie hoort. Op Preciado en Jukleröd na kan Genk zondag op volle sterkte aantreden.

Anderlecht begon het seizoen met een op zes, maar herpakte zich met overwinningen tegen Seraing en Cercle Brugge. In de dubbele confrontatie met Vitesse liep het dan weer helemaal fout voor paars-wit. Geen Europese poulefase dus, en dat vraagt om een reactie.

Vincent Kompany rekent daarbij op deze spelers. Nieuwkomer Kouamé behoort tot de selectie, in tegenstelling tot Dauda. De jonge Ghanees werd in de Gelredome nog in de strijd gegooid, maar valt nu andermaal naast de wedstrijdkern. 

De topper van vanavond staat onder leiding van Nicolas Laforge en is live te volgen op Voetbalkrant.com.

Een gokje wagen? Check zeker BetFIRST voor de beste odds!

Meer nieuws