Datum: 15/03/2023 18:00
Competitie: Conference League
Speeldag: 1/8 Finales (T)

Hein Vanhaezebrouck spreekt de trainer van Basaksehir keihard tegen

Hein Vanhaezebrouck spreekt de trainer van Basaksehir keihard tegen

Woensdag speelt KAA Gent in Istanboel de terugmatch van de achtste finale van de Conference League. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck moet winnen om door te stoten.

KAA Gent en Basaksehir speelden in de Ghelamco 1-1 gelijk in een partij waterballet door de overvloedige regenval die de partij haast onmogelijk maakte na de rust. Woensdag beslissen beide ploegen wie naar de achtste finales gaat.

De trainer van de Turkse ploeg bestempelde de wedstrijd als de belangrijkste uit de geschiedenis van de club. Dat spreekt Hein Vanhaezebrouck alvast tegen voor wat betreft KAA Gent, ook al blijft de wedstrijd belangrijk.

Uitzonderlijk

“Het is gewoon uitzonderlijk om zo ver te geraken. Wij wíllen doorstoten naar de kwartfinales, wij wíllen dat beleven. En eens je daar geraakt, weet je nooit waar het schip strandt als je nog eens een haalbare kaart loot”, klonk het op de persconferentie.

Het gelijkspel uit de heenwedstrijd zorgt niet voor ideale omstandigheden voor de Buffalo’s, waardoor Vanhaezebrouck het voordeel aan de thuisploeg geeft. Toch schat hij in dat Gent wel eens zou kunnen verrassen.

In de selectie van de Buffalo's geen grote verrassingen. De namen die fit zijn, waren al fit en er zijn geen nieuwe blessures.

Tarik Tissoudali is ook mee naar Turkije, maar hij zal nog niet spelen. HIj is wel verder aan het revalideren met de groep.

Wat zal het geven? De thuisploeg is favoriet, als de Buffalo's winnen kan dat liefst 3.6 keer je inzet opleveren. Doe er je voordeel mee via BetFIRST!

Meer nieuws

Conference League

 Halve Finales (H)