spaSpanje
fraFrankrijk
1-0
2-0
Datum: 23/06/2012 20:45
Competitie: EK
Speeldag: Kwart Finales
Live Defensief Frankrijk zonder Nasri, Del Bosque kiest voor Fabregas
Tomas Taecke
| 0 reacties
Defensief Frankrijk zonder Nasri, Del Bosque kiest voor Fabregas
Foto: © SC

Om 20.45 uur probeert Frankrijk topfavoriet Spanje in de kwartfinale onderuit te halen. De laatste keer dat La Roja op een kampioenschap werd uitgeschakeld waren uitgerekend de Fransen aan het feest.

Tomas Taecke in Donetsk

Frankrijk en Spanje nemen het vanavond in Donetsk tegen elkaar op met een mogelijke halve finale tegen Portugal als inzet. De Spanjaarden zijn zonder twijfel dé topfavoriet op dit toernooi, Frankrijk wordt ondertussen tot de outsiders gerekend.

Bij zes eerdere ontmoetingen op een kampioenschap slaagde Spanje er voorlopig niet in om Frankrijk te verslaan. De laatste keer dat Frankrijk zegevierde, op het WK in Duitsland, was meteen ook de laatste keer dat Spanje uit een toernooi gekegeld werd. La Roja won vervolgens het EK 2008 en het WK in Zuid-Afrika.

Blessures zijn er niet nadat zowel Nasri als Ribéry de voorbije dagen fit bevonden werden. Verrassend genoeg start Nasri wel op de bank. Ook Cabaye is er opnieuw bij nadat hij tegen Zweden aan de kant bleef. Wel mist Laurent Blanc achterin Mexès, die geelgeschorst is. Clichy start opnieuw als linksback, centraal verdringt M'Vila Diarra. Aan de overzijde geen blessures of schorsingen. Vicente Del Bosque kiest voor Cesc Fabregas voorin, Fernando Torres neemt plaats op de bank.

De partij wordt om 20.45u op gang geblazen door scheidsrechter Rizzoli. Alles is natuurlijk LIVE te volgen op onze website.   
 

Meer nieuws