kroKroatië
spaSpanje
0-1
Datum: 18/06/2012 20:45
Competitie: EK
Speeldag: Speeldag 3
Live Torres mag blijven staan tegen Kroatië
Torres mag blijven staan tegen Kroatië
Foto: © SC

Vanavond om 20u45 staat de ontknoping in groep C op het programma. Spanje en Kroatië hebben de beste kaarten in handen, maar spelen hun laatste wedstrijd in de groepsfase wel tegen elkaar.

Spanje heeft genoeg aan een gelijkspel om door te stoten naar de volgende ronde. Een resultaat dat voor de huidige Europese kampioen geen probleem mag vormen. Maar dat wil bondscoach Del Bosque niet gezegd hebben. "We zijn een zeer sterke ploeg, maar voetbal kan altijd verrassend uitpakken. Kijk maar naar de halve finales in de Champions League. Alles kan gebeuren. We moeten ons realiseren dat een te hoog zelfvertrouwen de zaken enorm kunnen bemoeilijken.

Kroatië moet winnen of gaan voor een gelijkspel dat hoger dan 1-1 ligt. "Speculeren op een 2-2 of hoger is niet slim. Mijn spelers weten wat hen te doen staat. Ze staan voor hun belangrijkste match ooit.", aldus bondscoach Bilic.

Beide ploegen kunnen in hun laatste groepsmatch uitpakken met hun sterkste ploeg. Het is overigens de eerste keer dat Spanje en Kroatië elkaar ontmoeten in een officiële match.

Opstellingen:
Kroatië: Pletikosa; Vida, Corluka, Schildenfeld, Strinic; Vukojevic, Modric, Rakitic; Srna, Mandzukic en Pranjic.
Spanje: Casillas; Arbeloa, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba; Xavi Hernandez, Busquets, Xabi Alonso; Silva, Torres en Iniesta.

De wedstrijd wordt afgetrapt om 20u45 en is live te volgen op jouw favoriete site.

Meer nieuws