tsjTsjechië
polPolen
1-0
Datum: 16/06/2012 20:45
Competitie: EK
Speeldag: Speeldag 3
Live Rosicky op de bank bij Tsjechië
Rosicky op de bank bij Tsjechië
Foto: © SC

Polen en Tsjechië hebben allebei hun lot in eigen handen. Polen moet winnen om door te stoten naar de kwartfinales; Tsjechië heeft waarschijnlijk genoeg aan een gelijkspel. Het wordt morgenavond dan ook ongemeen spannend in de groep, want iedereen kan nog doorgaan.

Zoals hierboven aangegeven gaat de winnaar van het onderlinge duel door naar de kwartfinales. Polen heeft twee punten en Tsjechië heeft er drie. Rusland leidt momenteel de groep met vier punten, maar is nog niet zeker van kwalificatie. Zelfs Griekenland, dat maar één punt heeft, kan nog doorstoten.

Het gastland heeft vanavond wel het 'thuisvoordeel' mee. Een horde enthousiaste Polen zal de ploeg ondersteunen. Tsjechië heeft ook genoeg aan een gelijkspel behalve (en dit durven we ten zeerste betwijfelen) als Rusland met vijf of meer goals verschil verliest van Griekenland.

De Tsjechen hebben ook een raar pre-matchritueel ingevoerd: ze scheren zich niet meer tot ze uit het toernooi liggen. Er hebben al een aantal vrouwen en vriendinnen gebeld naar teammanager Smicer, maar die laat zelf een overvloedig gewas staan tegenwoordig. "Ik kan er niets aan doen."  

Meer nieuws