Datum: 12/10/2012 20:30
Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 3
Live Wilmots kiest voor De Bruyne op het middenveld
Wilmots kiest voor De Bruyne op het middenveld
Foto: © SC

De Rode Duivels staan vanavond voor een erg belangrijke uitwedstrijd. In Servië kunnen de Belgen maar beter niet verliezen. Een punt moet, een overwinning zou nog beter zijn.

Al deed bondscoach Marc Wilmots er alles aan om de druk weg te houden. Zelfs een nederlaag is volgens de oefenmeester geen ramp. Dat durven we eerlijk gezegd te betwijfelen. Een nederlaag zou de Belgen al in een relatief noodscenario brengen. De groepswinst lijkt dan immers al vervlogen.

De Belgen doen het straks zonder de geblesseerde Marouane Fellaini en de geschorste Guillaume Gillet, maar wellicht met Vincent Kompany. Wilmots wilde zijn team nog niet vrijgeven. Enkel Courtois is zeker van zijn plek in het elftal. Dries Mertens en Kevin De Bruyne lijken in balans te liggen. De roep om De Bruyne in het elftal wordt bij analisten steeds groter.

Voorin is de keuze van Wilmots makkelijker. Door de blessure van Romelu Lukaku kiest hij vrijwel zeker voor Christian Benteke in de punt. Alderweireld vervangt de geschorste Gillet.

Servië beschikt over een zeer talentvolle ploeg, met vooral twee zeer bekende flankverdedigers. Ivanovic speelt bij Chelsea en kent Eden Hazard dus heel goed. Aan de andere kant speelt Kolarov, ploeggenoot van Kompany bij Manchester City. Hij eist alle vrije trappen op, en met reden. Op de bank zit met Bojan Jorgacevic nog een bekende (doelman van Club Brugge, red.).

Vanavond spelen de Rode Duivels de levensbelangrijke wedstrijd in Servië. Volgens UNIBET is Servië favoriet. Een gok op onze Rode Duivels zal echter meer opleveren. Wint België, dan krijgt u bij UNIBET 280 euro bij een inzet van 100 euro, die u via ons gratis krijgt. Een gok op Servië kan u 250 euro opleveren.

Meer nieuws

WK Kwalificatie (Europa)