Doelmannenkwestie bij Waasland-Beveren: de hiërarchie dan toch verklapt

Doelmannenkwestie bij Waasland-Beveren: de hiërarchie dan toch verklapt
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Davy Roef toonde zich sinds 2017 een betrouwbaar sluitstuk bij Waasland-Beveren, maar hoopt nog hoger te mikken. Op de Freethiel moesten ze dus op zoek naar een nieuwe nummer één. Nieuwkomer Lucas Pirard lijkt het pleit in zijn voordeel te beslechten. Debaty blijft tweede doelman.

Al wilde Adnan Custovic op de persbabbel naar aanleiding van de eerste competitiematch tegen Club Brugge eerst niet in zijn kaarten laten kijken. "Wie onder de lat gaat staan? Dat zul je zaterdag zien." Of de Bosniër er misschien zelf nog niet uit was? "Ik weet het zeker wel."

Ook Debaty op scherp

Na enig aandringen wilde Custovic het dan toch kwijt. "Lucas Pirard gaat spelen, ja. Dat is logisch. We moeten hem vertrouwen geven. Al ben ik niet ontevreden over Kevin Debaty. Hij heeft zich goed voorbereid en staat op scherp."

Geen gemakkelijke knoop dus om door te hakken, maar Waasland-Beveren heeft Pirard niet voor niets weggehaald bij Sint-Truiden. "Je hebt altijd een zekere hiërarchie onder de doelmannen. Lucas krijgt het vertrouwen van de staf, het bestuur, van heel de club."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties