L'OM met 1 been in de CL

L’Olympique Marseille heeft zijn verplaatsing naar Austria Wenen tot een goed eind gebracht. Het won met 0-1 dankzij een doelpunt van Sytchev. Van Buyten speelde de ganse wedstrijd mee. Dheedene moest zich tevreden stellen met 90 minuten bankzitten.

Het doelpunt werd vroeg in de wedstrijd gescoord, namelijk in de zesde minuut nadat een pass van Fernandao bij Sytchev belandde die de keeper van Austria Wenen, Thomas Mandl, kansloos liet. Austria Wenen moest aanvallen, maar tot aan de rust kon het amper één kans bijeen voetballen. 0-1 was ook de ruststand.

Na twaalf minuten in de tweede helft kreeg Janocko de kans om de stand gelijk te maken, maar zijn schot werd via Van Buyten weggewerkt. Het leek dat de Oostenrijkers het nodige vertrouwen hadden geput uit deze kans, want ze speelden nadrukkelijk op de helft van Marseille. Op een counter kon Sytchev bijna zijn tweede doelpunt van de avond aantekenen toen hij na een pass van Johanssen de bal op de keeper schoot. In 78ste minuut ging een vrije trap van Van Buyten nipt naast. De coach van Marseille, Alain Perrin, leek tevreden met deze score, want hij bracht Olembé in voor de moegestreden Sytchev. In de toegevoegde tijd hield Runje Marseille nog recht. Een vrije trap van Vastic werd uit het doel geweerd door de Kroatische doelman. Kort daarna volgde het laatste fluitsignaal. 0-1 was de verdiende eindstand voor Marseille. De Fransen mogen met een gerust gemoed hun voorsprong verdedigen op 28 augustus in een kolkend Vélodrome. De centrale verdediger van Austria Wenen, Rabiu Afolabi (ex-Standard) speelde een beresterke wedstrijd, maar het mocht niet baten voor zijn ploeg.