Monaco vernedert PSG

In de topper van de vierde speeldag is Monaco met 2-4 gaan winnen bij PSG. Ondanks de overwinning, is de vreugde bij Monaco klein. Het zag immers zijn topspits Shabani Nonda uitvallen met een zware knieblessure. Er wordt gevreesd dat dit voetbalseizoen al over is voor hem.

PSG kwam op voorsprong via de Portugees Pedro Pauleta. Maar Monaco kon snel de situatie ombuigen in haar voordeel. Via doelpunten van Giuly en Adébayor klom het naar een 1-2 voorsprong. 1-2 was ook de stand bij de rust.

Kort na de rust kon Reinaldo de 2-2 aantekenen. Maar lang duurde de vreugde bij PSG niet. Verdediger Squillaci zorgde even later voor de 2-3 voorsprong. PSG ging tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker. Het was zelfs Monaco dat via Giuly de overwinning veilig stelde met zijn tweede treffer van de avond. 2-4 was de eindscore. In het klassement komt Monaco op de tweede plaats op gelijke hoogte met Nantes en Marseille. PSG blijft met haar derde puntenverlies op vier wedstrijden op een teleurstellende veertiende plaats staan.